Premies

Hierna volgt een overzicht van de belangrijkste premies die u kan verkrijgen bij het vernieuwen van het buitenschrijnwerk van uw woning.


Deze lijst is niet volledig. Het is steeds aangeraden om eens bij de gemeente/stadsdiensten te informeren naar lokale premies; premies met betrekking tot diefstalpreventie, enz. Wij vullen steeds voor zo ver als mogelijk uw premiedocumenten in en zullen u ook de benodigde attesten bezorgen. Hebt u nog hulp nodig bij de aanvraag, neem dan gerust contact met ons op.

1) 6% BTW voor renovatie: Indien uw woning ouder is dan 10 jaar geniet u van een lager BTW-tarief.
U betaalt slechts 6% in plaats van 21% BTW. Bij de voorschotfactuur zult u van ons een attest ontvangen.
Gelieve dit zo snel mogelijk ondertekend aan ons terug te sturen.

2) Premie van de gemengde intercommunale Fluvius (vroeger gekend onder Infrax/ Eandis): 10€/m². De nieuw geplaatste beglazing heeft een U-waarde van max 1,0W/m² K

3) De totaalrenovatiebonus (of BENO-PASS) van de netbeheerder: 1 voucher per woning of wooneenheid. Binnen een periode van 5 jaar na eerste geactiveerde eindfactuur, minstens 3 nieuwe investeringen uitvoeren uit volgende lijst (de investering die zorgde voor de activatie meegeteld).

1) dak- of zoldervloerisolatie >= 30 m²

2) spouw, buitenisolatie of binnenisolatie >= 30 m²

3) vloerisolatie >= 30 m²

4) nieuwe beglazing >= 5 m²

5) zonneboiler

6) warmtepomp

7) ventilatiesysteem.

Supplement in woningen na 3 investeringen: 1250 euro, na 4: 1750 euro in totaal, na 5 en opmaak EPC: 2750 euro in totaal,
na 6: 3750 euro in totaal, na 7: 4750 euro in totaal.

Algemene voorwaarde: de volledige woning moet geïsoleerd zijn conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een premie vanaf 2017 voor dak, vloer, muur, beglazing om voor de betreffende maatregel mee te tellen. In appartementen: 50% van deze supplementen. Beschermde klanten krijgen een verhoogde terugbetaling.

4) Overkoepelende renovatiepremie
Voor alle modaliteiten met betrekking tot de aanvraag van de renovatiepremie verwijzen wij u graag door naar onderstaande website:
https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/overkoepelende-renovatiepremie

Tip:

Wij raden u aan de premie-aanvraag pas in te dienen nadat uw ramen zijn geplaatst. Indien de premie-aanvraag eerder is ingediend en er wordt bij controle vastgesteld dat uw hoogrendementsbeglazing nog niet is geïnstalleerd, verliest u de premie. Neem ook steeds een foto van de toestand voor en na om bij uw dossier te voegen.

Interessante websites:
https://www.fluvius.be/nl/thema/premies
http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-nieuwbouw
https://www.energiesparen.be/energielening


Vragen? Wenst u een GRATIS offerte?

Voor meer inlichtingen neem gerust contact met ons op. Wij doen voor u het nodige.

Contacteer ons


Aradec werkt met volgende kwaliteitsmerken

  • Schuco
  • Wertim
  • Osta Classics
  • Somfy
  • Sommer
  • Plameco Spanplafonds