Premies

Hierna volgt een overzicht van de belangrijkste premies die u kan verkrijgen bij het vernieuwen van het buitenschrijnwerk van uw woning.


Premies

Hierna volgt een overzicht van de belangrijkste premies die te verkrijgen zijn bij het bouwen of verbouwen van uw woning. Het betreft enkel de premies met betrekking tot het buitenschrijnwerk.

Deze lijst is niet volledig. Het is steeds aangeraden om eens bij de gemeente/stadsdiensten te informeren naar lokale premies; premies met betrekking tot diefstalpreventie, enz.

Wij vullen steeds voor zo ver als mogelijk uw premiedocumenten in en zullen u ook de benodigde attesten bezorgen.  Hebt u nog hulp nodig bij de aanvraag, neem dan gerust contact met ons op.

 • 6% BTW voor renovatie: Indien uw woning ouder is dan 10 jaar geniet u van een lager BTW-tarief. U betaalt slechts 6% in plaats van 21% BTW. Bij de voorschotfactuur zult u van ons een attest ontvangen. Gelieve dit zo snel mogelijk ondertekend aan ons terug te sturen.
 • Premie van de gemengde intercommunale Fluvius (vroeger gekend onder Infrax/ Eandis): 16,00€/m². De nieuw geplaatste beglazing heeft een U-waarde van max 1,0W/m² K.
 • De totaalrenovatiebonus (of BENO-PASS) van de netbeheerder: 1 voucher per woning of wooneenheid. Binnen een periode van 5 jaar na eerste geactiveerde eindfactuur, minstens 3 nieuwe investeringen uitvoeren uit volgende lijst (de investering die zorgde voor de activatie meegeteld).

1) dak- of zoldervloerisolatie >= 30 m²
2) spouw, buitenisolatie of binnenisolatie >= 30 m²
3) vloerisolatie >= 30 m²
4) nieuwe beglazing >= 5 m²
5) zonneboiler
6) warmtepomp
7) ventilatiesysteem.

Supplement in woningen na 3 investeringen: 1250 euro, na 4: 1750 euro in totaal, na 5 en opmaak EPC: 2750 euro in totaal, na 6: 3750 euro in totaal, na 7: 4750 euro in totaal.
Algemene voorwaarde: de volledige woning moet geïsoleerd zijn conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een premie vanaf 2017 voor dak, vloer, muur, beglazing om voor de betreffende maatregel mee te tellen. In appartementen: 50% van deze supplementen. Beschermde klanten krijgen een verhoogde terugbetaling.

 • Overkoepelende renovatiepremie

Voor alle modaliteiten met betrekking tot de aanvraag van de renovatiepremie verwijzen wij u graag door naar onderstaande website:

https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/overkoepelende-renovatiepremie

 • De vernieuwde aanpassingspremie.

De aanpassingspremie, die zich specifiek richt op welomschreven woningaanpassingen voor senioren, blijft als aparte premie bestaan vanaf 1 juni 2019. Er wordt een tegemoetkoming gegeven voor de rolluiken.

https://www.wonenvlaanderen.be/sites/wvl/files/documents/2019-03-21_vernieuwde_ap_nota-voor-webstek_0.pdf

 • VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

Het VAPH biedt budgetten en tegemoetkomingen aan personen met een handicap om hun zorg en ondersteuning op maat te financieren.
Er wordt een tegemoetkoming gegeven voor de rolluiken.

https://www.vaph.be/

Tip:

Wij raden u aan de premie-aanvraag pas in te dienen nadat uw ramen zijn geplaatst. Indien de premie-aanvraag eerder is ingediend en er wordt bij controle vastgesteld dat uw hoogrendementsbeglazing nog niet is geïnstalleerd, verliest u de premie.
Neem ook steeds een foto van de toestand voor en na om bij uw dossier te voegen.

Interessante websites:

https://www.fluvius.be/nl/thema/premies

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-nieuwbouw

https://www.energiesparen.be/energielening


Vragen? Wenst u een GRATIS offerte?

Voor meer inlichtingen neem gerust contact met ons op. Wij doen voor u het nodige.

Contacteer ons


Aradec werkt met volgende kwaliteitsmerken

 • Schuco
 • Deburggraeve
 • Somfy
 • Sommer
 • Plameco Spanplafonds