Premies vernieuwen buitenschrijnwerk

Een overzicht van de belangrijkste premies die u kan verkrijgen bij het vernieuwen van het buitenschrijnwerk van uw woning.


Hierna volgt een overzicht van de belangrijkste premies die te verkrijgen zijn bij het bouwen of verbouwen van uw woning. Het betreft enkel de premies met betrekking tot het buitenschrijnwerk.

Deze lijst is niet volledig. Het is steeds aangeraden om eens bij de gemeente/stadsdiensten te informeren naar lokale premies; premies met betrekking tot diefstalpreventie, enz.

Zo biedt de Stad Brugge een heel interessante opknappremie aan waarbij u tot 2500€ kunt recupereren voor de plaatsing van superisolerende dubbele beglazing Uw 1.0 en tot 1500€ voor investeringen in inbraakvertragende maatregelen.

Wij vullen steeds voor zo ver als mogelijk uw premiedocumenten in en zullen u ook de benodigde attesten bezorgen.  Hebt u nog hulp nodig bij de aanvraag, neem dan gerust contact met ons op.

6% BTW voor renovatie

Indien uw woning ouder is dan 10 jaar geniet u van een lager BTW-tarief. U betaalt slechts 6% in plaats van 21% BTW. Bij de voorschotfactuur zult u van ons een attest ontvangen. Gelieve dit zo snel mogelijk ondertekend aan ons terug te sturen. Dit attest zal in de loop van het jaar vervangen worden door een vermelding op de factuur.

Premie van de gemengde intercommunale Fluvius

€16,00/m². De nieuw geplaatste beglazing heeft een U-waarde van max 1,0W/m² K

De totaalrenovatiebonus (of BENO-PASS) van de Fluvius

1 voucher per woning of wooneenheid. Binnen een periode van 5 jaar na eerste geactiveerde eindfactuur, minstens 3 nieuwe investeringen uitvoeren uit volgende lijst (de investering die zorgde voor de activatie meegeteld).

 1. dak- of zoldervloerisolatie >= 30 m²
 2. spouw, buitenisolatie of binnenisolatie >= 30 m²
 3. vloerisolatie >= 30 m²
 4. nieuwe beglazing >= 5 m²
 5. zonneboiler
 6. warmtepomp
 7. ventilatiesysteem

Supplement in woningen na 3 investeringen: 1250 euro, na 4: 1750 euro in totaal, na 5 en opmaak EPC: 2750 euro in totaal, na 6: 3750 euro in totaal, na 7: 4750 euro in totaal.

Algemene voorwaarde: de volledige woning moet geïsoleerd zijn conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een premie vanaf 2017 voor dak, vloer, muur, beglazing om voor de betreffende maatregel mee te tellen. In appartementen: 50% van deze supplementen. Beschermde klanten krijgen een verhoogde terugbetaling.

EPC Labelpremie (via Fluvius)

De EPC-labelpremie is nieuw sinds 1/1/2021 en wordt toegekend voor de grondige energetische renovatie van een woning of een wooneenheid. Voor je start met renoveren heb je een EPC van je woning of wooneenheid nodig. Dit EPC mag niet ouder zijn dan 2019 en moet label E of F zijn voor een woning, of D, E of F voor een appartement. Daarna heb je 5 jaar de tijd om je woning of wooneenheid grondig te renoveren. Zijn je werken klaar? Dan laat je opnieuw een EPC van je woning of wooneenheid opmaken. Is het energielabel van je woning of appartement verbeterd (tot C of beter voor een woning en B of beter voor een appartement), dan kan je hiervoor een premie ontvangen.

Noot: Het is ofwel de EPC labelpremie ofwel de totaalrenovatiebonus, je kunt de beide niet cumuleren.

Overkoepelende renovatiepremie

Alle modaliteiten met betrekking tot de aanvraag van de renovatiepremie

De vernieuwde aanpassingspremie

De aanpassingspremie, die zich specifiek richt op welomschreven woningaanpassingen voor senioren, blijft als aparte premie bestaan vanaf 1 juni 2019. Er wordt een tegemoetkoming gegeven voor de rolluiken.

Meer informatie over deze premie

VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

Het VAPH biedt budgetten en tegemoetkomingen aan personen met een handicap om hun zorg en ondersteuning op maat te financieren.
Er wordt een tegemoetkoming gegeven voor de rolluiken.

Meer informatie ver VAPH

Tip: Wij raden u aan de premie-aanvraag pas in te dienen nadat uw ramen zijn geplaatst. Indien de premie-aanvraag eerder is ingediend en er wordt bij controle vastgesteld dat uw hoogrendementsbeglazing nog niet is geïnstalleerd, verliest u de premie.
Neem ook steeds een foto van de toestand voor en na om bij uw dossier te voegen.

Interessante websites


Vragen? Wenst u een GRATIS offerte?

Voor meer inlichtingen neem gerust contact met ons op. Wij doen voor u het nodige.

Contacteer ons


Aradec werkt met volgende kwaliteitsmerken

 • Schuco
 • Deburggraeve
 • Somfy
 • Sommer
 • Plameco Spanplafonds